Βρες τα θέματα και τις απαντήσεις των πανελλαδικών εδώ

Διδακτική Μέθοδος

Με απλά βήματα από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο

Στα 37 χρόνια πολυετούς εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης ακολουθούμε μία εκπαιδευτική μέθοδο που αποδεδειγμένα αποδίδει καρπούς και οδηγεί τους μαθητές μας στην επιτυχία.

Βασική πτυχή της είναι οι άρτια καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι καθηγητές που σέβονται το λειτούργημά τους και στέκονται με υπευθυνότητα και κατανόηση δίπλα στα παιδιά. Με πλήρως αξιόπιστα εγχειρίδια, τα οποία οι ίδιοι επιμελούνται, εμβαθύνουν στην ύλη έχοντας τη δυνατότητα να προσαρμόζουν το μάθημά τους στο επίπεδο και στις ανάγκες των μαθητών τους.

Μια άλλη βασική αρχή της εκπαίδευσης που παρέχουμε είναι η ομοιογένεια των τμημάτων, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας και κλίματος συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.

Με ευέλικτα προγράμματα σπουδών, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις κάθε τάξης, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα της ύλης και με ατομικά προγράμματα μελέτης οργανώνουμε τον χρόνο του μαθητή και τον μυούμε σε μία διαδικασία προγραμματισμού και στρατηγικής μελέτης από την Α’ κιόλας Γυμνασίου.

Βασική θέση μας

Η επιτυχία στις Πανελλαδικές έγκειται στο ποιοτικό διάβασμα και όχι στο πολύ διάβασμα. Η εκπαιδευτική μας προσέγγιση συνοψίζεται ως εξής:

Εξοικειώνουμε τους μαθητές μας με την ψυχολογία των εξετάσεων με πρόγραμμα 16 τρίωρων διαγωνισμάτων, τα οποία προσομοιάζουν τις εξετάσεις σε ύφος, δυσκολία και οργάνωση και ασκούν τους μαθητές στην ορθή γραπτή παρουσίαση των απαντήσεων και στην διαχείριση του χρόνου τους.

Όμως, για εμάς η εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματάει στη γνώση. Στηρίζουμε κάθε μαθητή ξεχωριστά διοργανώνοντας κάθε χρόνο εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού και ημερίδες συμβουλευτικής υποστήριξης με θέμα την διαχείριση του άγχους και την ανάπτυξη στρατηγικών διαβάσματος. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους μαθητές ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που ονειρεύονται και στηρίζουν το όνειρο τους με καθημερινή προσπάθεια: το διάβασμα.

Ενημερώνουμε αναλυτικά και τακτικά τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους. Η ενημέρωση γίνεται από τον διευθυντή με ατομικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις, καθώς και από τους καθηγητές σε προγραμματισμένες ώρες. Στη διάρκεια του έτους γίνονται τρεις συγκεντρώσεις γονέων, ενώ δίνουμε τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται άμεσα μέσω της πλατφόρμας mySystima όπου καταγράφεται συνεχώς η πρόοδος του μαθητή με σχόλια των καθηγητών και βαθμούς διαγωνισμάτων. Έτσι, εξασφαλίζουμε την εποικοδομητική συνεργασία με τους γονείς που αποσκοπεί στην επίτευξη του κοινού στόχου: την δημιουργία μιας εκπαιδευτικής διαδρομής που καταλήγει στην επιτυχία των παιδιών.

"Ο εχθρός του καλού δεν είναι το κακό, είναι πάντα το καλύτερο"

Με μότο: “ο εχθρός του καλού δεν είναι το κακό, είναι πάντα το καλύτερο” επιδιώκουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Έτσι, εμπιστευόμαστε να μας κρίνουν οι πιο αυστηροί αλλά και οι καλύτεροι κριτές, τα παιδιά, στην αξιολόγηση που διενεργούμε κάθε χρόνο.

Τέλος, ενισχύουμε την προσπάθεια του υποψηφίου παρέχοντας το πληρέστερο πρόγραμμα θερινών μαθημάτων που καλύπτει κενά προηγούμενων τάξεων, οπλίζει την αυτοπεποίθηση και δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε όσους το ακολουθούν.

Αποστολή μας: Να βοηθήσουμε το παιδί να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό του!

Διαβάστε περισσότερα για εμάς

Ποιοι είμαστε

Είμαστε η πλέον αξιόπιστη και υπεύθυνη επιλογή των μαθητών.

Το όραμά μας

Από το 1987 μέχρι και σήμερα είμαστε δίπλα στο μαθητή με ένα όραμα.

Η ομάδα μας

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της επιτυχίας είναι οι εκπαιδευτικοί μας.

Οι χώροι μας

Τα Φροντιστήρια Σύστημα διαθέτουν μοντέρνες εγκαταστάσεις.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος με τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό, ώστε να βρούμε το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας!